?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Не очень мне нравится такая вещь, как религия. Будь то че нибудь очень древнее. Толи современные. Больше по душе какие нибудь философские учения, а самая лучшая философия-своя. Написал это, потому что вспомнил пару по философии. Мне как-то препод сказала что мое теория,которую я выдвинул, не встречалась ей ранее. Вот и время от времени думаю:
а не создать свою шайку, потом. Ну типа секту. Хотя врядли соберусь, такие вещи как правило строятся на слабостях и страданиях бедных глупых, но в большинстве хороших людей. Хотя мировозрение безобидное. И мне даже кажется лучше наших современных религий:-)

Опубликовано с мобильного портала ljmob.ru

Comments

sergey_neon_zen
Aug. 13th, 2009 11:15 am (UTC)
Я веру што ёсць нешта вышайшае. Нешта падобнае да яго. Але мне непадабаецца уся абраднасц пабудаваная на крывi, i якая выдаецца за сваю i падманвае людзей. Есць у iх i нешта добрае, алеж. . .
z_dyht
Aug. 13th, 2009 11:28 am (UTC)
абраднасьць прыдумалі людзі. гэта ўсяго толькі форма. мне часам падаецца, што ўсё нашае жыцьцё ня болей чым абрад і служэньне...
sergey_neon_zen
Aug. 13th, 2009 11:57 am (UTC)
У бiблii абрады былi перададзены Маiсею на гары Сiнай. Але гэты самы Маiсей сустракаеца у адных з першых рэлiгiй. Напрыклад у егiптян, але трохi пад другiм iменем цi iмем? але падобным.
z_dyht
Aug. 13th, 2009 08:45 pm (UTC)
проста абраднасьць павінна несьці нейкі сакральны сэнс, зьмест, безь яго яна пустая форма. гэты сэнс мала кім усьведамляецца, таму часта яна выконвецца без глыбіні і разуменьня. але гэта яшчэ і частка культуры...

можна і "імем" і "іменем" :)